Back to All Events

Carmina Burana // Alta kultursal

Vokal Nord presenterer

Carmina Burana

 

Du har garantert hørt det, kanskje har du vært med og sunget det, spilt det eller i alle fall hørt stykker fra det. Carl Orffs storslåtte, rituelle, voldsomme og vakre verk Carmina Burana.

 

Koret Vokal Nord fra Tromsø var med på Festspillenes produksjon av dette stykket i 2017. Det gav så mersmak at de nå har gått sammen med musikklinjene på de videregående skolene i Alta, Tromsø (Kongsbakken), Sortland og Harstad (Heggen) om å igjen sette opp en produksjon av verket. Musikklinje – elevene  vil bidra som kor og solister på konsert i sine respektive byer.

Med på turneen er også to glimrende pianister og en dynamisk og drivende slagverkseksjon.

 

Middelaldersanger
Carmina Burana betyr «sanger fra Beuern». I 1930 kom komponist Carl Orff over en stor samling dikt og sanger fra middelalderen. Disse hadde blitt funnet i et kloster i Sør-Tyskland på 1800- tallet. Det var drikkeviser, kjærlighetsballader og naturdiktning, mange av dem med ganske friske og rå. Carl bestemte seg for å plukke ut sine favoritter blant disse ikke- kirkelige tekstene. Slik lagde han Carmina Burana: Profane sanger for kor og solister  sammen med instrumenter og magiske bilder

 

Stor spennvidde

Vokal Nord er et profesjonelt kor med stor spennvidde. I front står kunstnerisk leder Bjørn Andor Drage fra Salten, som leder koret trygt gjennom både klassiske storverk, tradisjonsmusikk fra nordområdene eller moderne, nyskrevne verk. Koret holder til i Tromsø, men har sangere fra hele landet – spesielt fra den nordlige landsdelen.