Back to All Events

Onnee Kväänikansan päiväle - gratulerer med Kvenfolkets dag!

Onnee Kväänikansan päiväle - gratulerer med Kvenfolkets dag!
Matinékonsert

Vi feirer Kvenfolkets dag med musikk fra den rike kvenske tradisjonen. Kristin Mellem (fiolin, sang) og Øystein Fredriksen (gitar, sang), er solister, mens Bjørn Andor Drage og Erling Fredriksson bidrar på hhv. trøorgel og bass. På konserten blir det et utvalg av kvensk tradisjonsmusikk i mange farger. Både det melankolske og glade får plass på denne konserten, hvor koret og de glimrende musikerne sammen viser oss alt som bor i denne musikken.

Kristin Mellem er en fiolinist med lang fartstid som utøvende og skapende kunstner, med særlig interesse for kvensk og samisk kulturtradisjon. Hun har turnert internasjonalt med egen musikk, og har hatt kunstneriske oppdrag for en rekke festivaler og institusjoner, så som Nordlysfestivalen, NOSO, KORK, Beaivváš samiske nasjonalteater og Tornedalsteatret. Hun har mottatt flere kulturpriser for sitt arbeid.

Øystein Fredriksen er mangeårig sanger i Vokal Nord. Han har i de siste årene også jobbet mye med kvensk musikk fra Nord-Troms gjennom musikkteater og konserter. I 2017 debuterte han med sitt første soloalbum «Gje mæ juni».

Vokal Nord er et profesjonelt kor med stor spennvidde. I front står kunstnerisk leder Bjørn Andor Drage fra Salten, som leder koret trygt gjennom både klassiske storverk, tradisjonsmusikk fra nordområdene eller moderne, nyskrevne verk. Koret holder til i Tromsø, men har sangere fra hele landet – spesielt fra den nordlige landsdelen.

Inngang kr 200
Billetter kan kjøpes i døra (kort/ kontant) eller HER

Konserten gjennomføres med støtte fra Kulturrådet, Troms Fylkeskommune og Tromsø kommune.

Foto: Eili Bråstad Johannesen

Earlier Event: February 14
Delvieh i Løvhaugfjøset
Later Event: March 18
Carmina Burana // Alta kultursal