Back to All Events

Carmina Burana // MH - bygget Tromsø

Kongsbakken vgs Musikklinja og Vokal Nord i samarbeid med Universitetet i Tromsø presenterer

Carmina Burana i Lysgården på MH - bygget ved UiT ( inngang på østfasaden, dvs mot sykehuset).

INNGANG GRATIS

Du har garantert hørt det, kanskje har du vært med og sunget det, spilt det eller i alle fall hørt stykker fra det. Carl Orffs storslåtte, rituelle, voldsomme og vakre verk Carmina Burana.
Koret Vokal Nord fra Tromsø var med på Festspillenes produksjon av dette stykket i 2017. Det gav så mersmak at de nå har gått sammen med musikklinjene på de videregående skolene i Alta, Tromsø (Kongsbakken), Sortland og Harstad (Heggen) om å igjen sette opp en produksjon av verket. Musikklinje – elevene vil bidra som kor og solister på konsert i sine respektive byer. Med på turneen er også to glimrende pianister og en dynamisk og drivende slagverkseksjon bestående av Håkon Kristiansen, Fredrik Sandvik Olsen, Mathias Schultz og Fredrik Pareliussen Restad. Dirigent er Bjørn Andor Drage.


Middelaldersanger
Carmina Burana betyr «sanger fra Beuern». I 1930 kom komponist Carl Orff over en stor samling dikt og sanger fra middelalderen. Disse hadde blitt funnet i et kloster i Sør-Tyskland på 1800- tallet. Det var drikkeviser, kjærlighetsballader og naturdiktning, mange av dem med ganske friske og rå. Carl bestemte seg for å plukke ut sine favoritter blant disse ikke- kirkelige tekstene. Slik lagde han Carmina Burana: Profane sanger for kor og solister sammen med instrumenter og magiske bilder

Her i Tromsø vil elever fra vg2 og vg3 fra musikklinja ved Kongsbakken videregående delta som korsangere, mens Fredrik Sandvik Olsen spiller slagverk. Sissel Jacobsen og Silje Ryeng har innstudert Carmina med koret. Kirstin Indal og Nicolai Arctander Karlsen har repetert.

Vokal Nord er et profesjonelt kor med stor spennvidde. I front står kunstnerisk leder Bjørn Andor Drage fra Salten, som leder koret trygt gjennom både klassiske storverk, tradisjonsmusikk fra nordområdene eller moderne, nyskrevne verk. Koret holder til i Tromsø, men har sangere fra hele landet – spesielt fra den nordlige landsdelen.

Med
Aleksandr Bagdasarov og Sergej Osadchuck, piano
Håkon Kristiansen, perkusjon (Sortland)
Vegard P. Restad, Mathias S. Nilsen og Fredrik S. Olsen, perkusjon

Earlier Event: March 18
Carmina Burana // Alta kultursal
Later Event: March 20
Carmina Burana // Harstad Kulturhus