Back to All Events

Delvieh i Løvhaugfjøset

Marja Helena Fjellheim Mortensson (23) er i ferd med å bli vår nye store samiske artist. I februar sto hun på scenen sammen med Mari Boine og et helt symfoniorkester. I mars kom hun med et nytt album som har fått riksmedia til å ta fram de helt store formuleringene. I 2017 gjorde hun en turné sammen med 8 sangere fra Vokal Nord som fikk stor oppmerksomhet. Samme år deltok Marja på Tråante, 100-årsmarkeringen for det første samiske landsmøtet i Trondheim i 1917. Hun sang både på festsforestillingen i Olavshallen og under inngangen til gudstjenesten i Nidarosdomen med Kong Harald tilstede.
Noen mener rett og slett at vi her har med en ny verdensartist å gjøre. Marja kombinerer sørsamisk joik og egne komposisjoner til et eget uttrykk med stor eleganse og gjennomslagskraft. Når Marja synger sammen med de 8 profesjonelle korsangerne fra Vokal Nord blir stemningen nesten magisk - det er bare menneskelige stemmer som synger og joiker. Ingen instrumenter av noe slag.

Denne utgaven av Marjas musikk har fått navnet "Delvieh», som betyr «å komme til syne».

Om artistene:
Marja Helena Fjellheim Mortensson (født 1995) er en musiker fra Svahken sijte i Engerdal. Hun er sørsame og bruker sørsamisk joik i sin musikk.
Hun mottok Hedmark fylkeskommunes kulturpris‎ for 2013 og Engerdal kommunes kulturpris for 2017.[9] I 2017 utga hun debutalbumet Aarehgïjre («tidlig-vår»). Se mer på Marja`s hjemmeside www.marjamortensson.no

Vokal Nord holder til i Tromsø, og omtales som et av Norges fremste vokalensembler. Koret har valgt å spesialisere seg på europeisk tidligmusikk, spesielt barokk, i tillegg til samtidsmusikk inspirert av samisk musikktradisjon. På konsert med Vokal Nord kan du like gjerne høre joik og overtonesang som klassisk europeisk kormusikk. Kunstnerisk leder er Bjørn Andor Drage. Se mer her: http://www.vokalnord.no/

Billetter fås på vår heimeside kalottspel.no, eller kjøpes i døra. Kr. 200,- for vaksne, barn under 16 år gratis. Løvhaugfjøset ligger på Rundhaugen: Øverbygdveien 41, 9336 Rundhaug.