Back to All Events

Nordnorsk sangbok med Ola Bremnes

ola b.jpg

PÅ TUR MED NORDNORSK SANGBOK 

Gode historier, allsang og ukjente gjester

SPILLESTEDER
Finnsnes kulturhus
 Arvid Hanssen-festivalen lørdag 11. nov kl 18 BILLETTER

Dvergberg samfunnshus, lunsjkonsert            søndag 12.nov kl 13 billetter fås kjøpt ved ankomst

Harstad Kulturhus                                            lørdag 18.nov kl 18 BILLETTER
 

Bli med på en konsert med noen av de fineste sangene vi vet. Hør om hvordan sangene ble til, og syng noen av dem sammen med Ola Bremnes og hele Vokal Nord. Det er nemlig en sang under vært stolsete.  Vi må begynne å synge mer sammen her i landet!

I fjor fikk vi en ny nordnorsk bokutgivelse på bestselgerlistene heri landet. Ikke en roman, med en sangbok! Ola Bremnes har samlet Nord-Norges fineste sanger i en bok. Her er alt fra Petter Dass’ hyllest til gud og natur, via Arvid Hanssens "sommarvind», til Moddi og Hekla Stålstrenga.

Trubadur Ola Bremnes har samlet de fineste sangene landsdelen har å by på. Boka er utgitt på Kagge forlag, som i sin omtale skriver at det er "en bok som inspirerer til allsang og moro, til glede under midnattssol og i mørketid». Men det har vist seg at boka har inspirert langt utenfor den nordlige landsdel. Kanskje fordi den rører ved noe vi har mistet i Norge, men som man alltid har hatt i vårt naboland Sverige. De felles sangene, de som alle kan teksten på, sangene som blir sunget ved festlige anledninger på tvers av generasjoner og geografi.

At det er en nordnorsk trubadur som gir ut en slik bok er ikke overraskende. Det er et faktum at den nordlige landsdel i mange år har levert noen av de beste sangene, sangartistene og trubadurene vi har her i landet. Nå inviterer Ola Bremnes og Vokal Nord på en konsert, der utgangspunktet er «Nordnorsk sangbok».

Forfatter Ola Bremnes selv står på scenen sammen med Vokal Nord, og har valgt ut et knippe viser han har et spesielt forhold til. Noen synger han alene, andre sammen med koret. Og noen sanger skal synges av hele salen, til taket løfter seg. Og kanskje får vi besøk av noen som er å finne mellom permene i sangboka. Kom med den stemmen du har, og er du ikke i godt humør så blir du.


 

 

Earlier Event: October 24
Finnmarksoratoriet
Later Event: December 2
Julejazz - GOSPEL