Back to All Events

Julejazz - GOSPEL


Vokal Nords julekonserter vil i år ha gospel i fokus, og i den anledning har vi fått med oss et A – lag av utøvere innen sjangeren. Solist er Melonie Daniels Walker, kjent som mangeårig samarbeidspartner for Mariah Carey!

Med som musikalsk leder er den svenske gospelartisten og korlederen Joakim Arenius. Joakim har lang fartstid som korleder og artist, og har gjennom vokalensemblene Joybells og Praise Unit bidratt til å gjøre europeisk gospelmusikk populært i Sverige. I tillegg medvirker pianist Daniel Stenbaek, som regnes som en av Europas beste gospelpianister.

Gospel ligger et stykke unna det vi i Vokal Nord vanligvis holder på med, nemlig barokk og folkemusikk fra nordområdene. Vi er imidlertid ikke redd for å ta en utfordring, og vi tror at dette blir en kul opplevelse for publikum! Konserten blir en miks av storslagen gospelmusikk, kjente julelåter og hjertevarmende soul. Her er det gode sjanser for at alle hjerter blir "merry and bright”.

Melonie Daniels Walker har gjennom to tiår i bransjen vært en ettertraktet backupsanger, vokalarrangør, sangpedagog og solist. Hun var gjennom flere år hovedansvarlig for korarrangementene i Mariah Careys musikk. Hun har i tillegg jobbet med mange av de beste i bransjen, blant annet Jermaine Dupri, Wynton Marsalis, Kim Burrell, Michael Bolton, Donald Lawrence, Kirk Franklin, Israel Houghton og mange flere.

Joakim Arenius har arbeidet som korleder, komponist, arrangør og artist siden tidlig på nittitallet. Han startet i Joybells, Europas eldste gospelkor da han var seksten år gammel. Ti år senere ble han korets leder. i 2004 startet han ”Praise Unit” – en gruppe musikere og sangere som deler Joakims engasjement om å spre musikken og gospelbudskapet.

Vokal Nord er et av Norges ledende vokalensembler, og har i en årrekke markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Ensemblet har sin base i Tromsø, men har med sangere fra hele landet – de fleste fra den nordlige landsdelen.

Billettpris: ordinær 200/ student 100/ under 18 år gratis
Billettsalg på vokalnord.hoopla.no eller i døra. Vi tar både kort og kontant!

lørdag 02.12. Baptistkirken Sommarøy kl 18 BILLETTER

søndag 03.12 Grønnåsen kirke (Tromsø) kl 18 BILLETTER

Vokal Nord er støttet av Norsk Kulturråd, Troms Fylkeskommune og Tromsø kommune

Earlier Event: November 18
Nordnorsk sangbok med Ola Bremnes
Later Event: February 1
HimmelsLICHT