Gratis matinékonsert i Rødbankens festsal!

Hjertelig velkommen til gratis matinékonsert med Vokal Nord og deres nye kunstneriske leder Anna Gallon!

Konserten er en gave til byens befolkning for å feire helprofesjonaliseringen av Vokal Nord som ensemble, ny generøs tildeling fra Kulturrådet og ikke minst – ansettelse av ny kunstnerisk leder for 2024 – 2025: Anna Gallon!

Vokal Nord har ved flere anledninger de siste par årene hatt gleden av å jobbe med Gallon, og vi ser frem til hva dette samarbeidet kan lede til av nye spennende prosjekter, ny musikk og klanger! Vi har stilt Gallon noen spørsmål:

Vokal Nord har hatt gleden av å jobbe med deg ved flere anledninger de siste par årene. Hva er det ved Vokal Nord som appellerer til deg - hvorfor vil du jobbe mer med Vokal Nord?

Jeg har blitt imponert over deres mangfoldige musikalitet og kapasitet til å kunne opptre i mange stiler, ofte til og med innenfor samme konsertprogram. På toppen av deres musikalske ferdigheter er Vokal Nord den herligste gjengen med mennesker, og jeg er veldig glad for å bli kjent med dem alle!

Du har blitt engasjert som kunstnerisk leder for Vokal Nord de neste to årene. Hva er dine ambisjoner for de neste årene med koret, har du noen tanker om hvor du vil legge ditt fokus?

Jeg synes det er en av Vokal Nords viktigste roller å produsere allsidige korkonserter på høyt nivå for alle i Nord-Norge, og nå ulike typer mennesker i alle kroker av denne langstrakte landsdelen. Med det i bakhodet ønsker jeg å satse på crossover-prosjekter, som kombinerer forskjellige musikkstiler eller ulike former for kunst. Jeg ser veldig frem til de neste to årene!

Anna Gallon

Anna Gallon (f.1991) er en allsidig finsk musiker - dirigent, sanger og komponist. For øyeblikket bor Gallon i Lyon, hvor hun jobber med lokale kor og gjør ulike prosjekter rundt om i Europa. Hun er kunstnerisk leder for Philomela, et av de mest kjente finske kvinnelige korene, samt kunstnerisk leder for Sibelius Academy Music Education studentkor Haloa, kjent for sine tolkninger av finsk samtidsmusikk. Som sanger jobber hun i vokalensemblet Kuvaja. I tillegg arbeider Gallon mye som komponist og arrangør, og har laget bestillingsverk for blant annet Philomela (FIN) og Ensemble Vocal Syllepse (FRA). Hennes verk er publisert av forlaget Sulasol. Gallon har en mastergrad i både musikkpedagogikk og kordireksjon fra Sibelius Academy, Helsinki.