SÁVRI: Turné i Karasjok, Kautokeino og Harstad

Vokal Nord reiser på turné med en unik konsert satt sammen av nyskreven, samiskinspirert kormusikk og et sirlig utvalg folketoner fra nord og klassisk kormusikk.

Billetter finnes her: http://www.vokalnord.no/konserter

I slutten av juni besøker vi Karasjok, Kautokeino og Harstad. Med oss på laget har vi et stårlende lag musikere: Perkusjonist Arnfinn Bergrabb, saksofonist Henning Gravrok og dirigent Bjørn Andor Drage. I Harstad har vi også fått med oss organist, barokkspesialist og improvisatør Johannes Geffert.

Sávri betyr "seig, utholdende" på nordsamisk, og konserten med samme navn er en oppsummering av denne reisen. Miksen av moderne, samiskinspirert kormusikk, folkemusikk fra nord og annet klassisk korrepertoar er noe ensemblet har jobbet med gjennom flere år. Stilene utfyller og driver hverandre videre, og den klassiske musikken og mer nedtonede folkemusikken blir en slående kontrast til de helt nye stykkene. Alt ligger med andre ord til rette for en ganske så unik konsertopplevelse, som også inkluderer perkusjon og saksofon. I Harstad vil deler av programmet byttes ut med en god dose barokkmusikk og orgelimprovisasjoner.

Bjørn Andor Drage

Bjørn Andor Drage har gjennom en årrekke vært en markant skikkelse i nordnorsk og nasjonalt musikkliv. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, er professor ved Musikkonservatoriet i Tromsø (UiT), har vært domkantor i Bodø, kunstnerisk leder i Bodø sinfonietta og spilt utallige konserter i Europa. Han har også gjort seg sterkt bemerket som komponist, arrangør og fagperson for kirkemusikkspørsmål. Bjørn Andor har med sin allsidighet og dyktighet innen både klassisk repertoar og folkemusikk vært meget viktig for å utforme det kunstneriske uttrykket koret har i dag!

Arnfinn Bergrabb

Arnfinn Bergrabb jobber som trommeslager med Bodø som utgangspunkt. Han er aktiv i en rekke sammenhenger og har samarbeidspartnere innenfor jazz, visesang, popmusikk, etnisk musikk og samtidsmusikk. Han jobber både på scenen og i studio og er også pedagog ved musikklinja på Bodø vgs.

Henning Gravrok

Henning Gravrok er en norsk jazzmusiker, saksofonist, komponist, arrangør og musikkpedagog, oppvokst i Harstad. Han har vært en sentral skikkelse i Nord-Norsk musikkliv gjennom førti år, og har blant annet skrevet musikk for storband, symfoniorkester, kor og teater. Han har gitt ut flere album under eget navn, i tillegg til å medvirke på en rekke innspillinger med andre artister og grupper innen jazz- og visesjangre. 

Johannes Geffert

Johannes Geffert er en ettertraktet tysk organist, kirkemusiker og improvisatør. Gjennom et langt liv har han bemerket seg som utøver ved flere internasjonale kirkemusikkfestivaler i Europa, Japan, Sør-Amerika og USA. Han har vært engasjert som jurymedlem i flere orgelkonkurranser, professor ved “State Conservatory of music” i Cologne og hans utgivelser har møtt gode kritikker. Geffert er æres-visepresident i det britiske organistforbundet IAO og styremedlem i “Beethovenhaus Bonn”.