Kicker i gang etter nedstengingen!

Vi i Vokal Nord setter opp vår første konsert etter nedstengningen lørdag 20. juni. Her vil vi presentere program som vi egentlig skulle ha turnert med til Tyskland og Nederland nå i juni. Konserten heter "Sávri?". Det betyr "seig, utholdende" på nordsamisk.

Billetter får du her!

Kunstnerisk leder Bjørn Andor Drage har satt sammen et ganske unikt program hvor vi kombinerer nyskreven, samiskinspirert kormusikk og et sirlig utvalg barokkstykker. Alt ligger med andre ord til rette for en rimelig unik konsertopplevelse!

Det blir en rekke urpremierer på konserten, med ny musikk fra komponistene Jan Sandstrøm, Agnes Ida Pettersen og Rakel Nystabakk. Miksen av moderne, samiskinspirert kormusikk og repertoar fra barokken er noe vi har jobbet med gjennom flere år. De to stilene utfyller og driver hverandre videre når barokkprogrammet blir en slående kontrast til de helt nye stykkene.

Konserten markerer starten på en langsiktig satsning fra koret, en slags kulminasjon av arbeid vi har lagt ned de siste årene med våre to spesialiteter: barokkrepertoar kombinert med samiskinspirert ny musikk og tradisjonsmusikk fra den nordlige landsdelen.

Med på konserten har vi to gjesteartister: Rapperene Slincraze( Nils Rune Utsi) og visesangeren Moddi. Disse vil på hver sin måte sette sitt unike preg på konserten med sine sterke og energiske uttrykk.

I tillegg har vi med en bunnsolid gjeng musikere fra landsdelen: cellist Runa Bergsmo og pianist Sergej Osadchuk spiller med oss på barokkrepertoaret, mens bassklarinettist Håvard Lund og perkusjonist Arnfinn Bergrabb er med på folkemusikken. Vi er privilegert som får samarbeide med så mange forskjellige musikere, som alle er vanvittig dyktige i det de gjør.

Grunnet smittevern er det begrenset antall plasser på konserten, så vi anbefaler publikum å være tidlig ute.

Vi er så heldig å ha med Moddi som gjest til lørdagens konsert!

Den spellemannsvinnende senjaværingen har det siste tiåret gjort seg bemerket som en av landsdelens kjæreste visemusikere gjennom sanger som både engasjerer og provoserer.

I august opptrer Moddi på Tromsø Jazzfestival med sitt nye storverk "Det nye nord", hvor han utfordrer de mange og seiglivede mytene og klisjeene om Nord-Norge. På konserten i Grønnåsen presenterer han en smakebit herfra, spesialtilpasset for Vokal Nord i samarbeid med komponisttalentet Alexander Aarøen Pedersen.

foto: Yngve Olsen

foto: Yngve Olsen