Gjør døren høy

Vi inviterer til en stemningsfull kveld i selveste Ishavskatedralen. Vi har funnet fram noe av den vakreste kormusikken vi vet om, og vil gjøre vårt beste for å sette an tonen for en fin førjulstid.
Vi er så heldige å ha med oss to solister fra Ishavsguttene:

Kristian Andreas Skjærstein (baryton) og Mattis André Elvenes (sopran)!

Kunstnerisk leder Bjørn Andor Drage leder oss gjennom et repertoar bestående av kjente og mindre kjent julemusikk for kor. Vi får høre velkjente sanger som “Ave Maria” og “Deilig er den himmel blå, men også Gardenes magiske “Tomorrow shall be my dancing day”.

Vokal Nord er et kammerkor med base i Tromsø, som betegnes som et av Norges fremste vokalensembler. Korets kjernerepertoar består av barokkmusikk, salmer og folketoner fra nordområdene og moderne, nyskrevne verk inspirert av den nordnorske musikktradisjonen. På konsert med Vokal Nord kan du gjerne høre skarpe og spesielle klanger inspirert av joik så vel som klassiske korverk.

Ishavsguttene er et kor for gutter fra 8 år og oppover, som ledes av Harald Bakkeby Moe.

Bjørn Andor Drage (f.1959) er kunstnerisk leder for Vokal Nord siden 2015. Han har gjennom en årrekke vært en markant skikkelse i nordnorsk og nasjonalt musikkliv både som komponist, kunstnerisk leder og utøver. Bjørn Andor har vært meget viktig for å utforme det kunstneriske uttrykket til Vokal Nord slik vi kjenner det i dag, både gjennom gode samarbeid i tidligere år og som kunstnerisk leder.

Inngang kr 250 ordinær / 150 student / 150 under 18 år
Billetter ved ankomst (kort/ kontant) eller på Hoopla.no (billetter i salg fra 24.11)

Vi gleder oss til å finne juleroen sammen med publikum denne førjulssøndagen!

Vokal Nord er støttet av Kulturrådet, Troms Fylkeskommune og Tromsø kommune