2017 oppsummert!

Godt nyttår! Vi ser tilbake på et fantastisk 2017, fylt med gode musikkopplevelser og positive møter med publikum og flotte musikere.  

Vi startet året med joikekurs med Frode Fjellheim, før årets første turné gikk av stabelen i februar.  Dette var konserten "Vintersanger", hvor vi hadde med skuespiller Ketil Høegh, slagverker Nasra Omar og et mannskor fra Kargopol i Russland. På turneen mintes vi blant annet de russiske krigsfangene som ble holdt på Trondenes, og det var sterkt å oppleve dette sammen med våre russiske sangerkolleger.

Nasra Ali Omar, Bjørn Andor Drage og Ketil Høegh diskuterer stykket "Coming together" av Frederik Rzewski

Nasra Ali Omar, Bjørn Andor Drage og Ketil Høegh diskuterer stykket "Coming together" av Frederik Rzewski

Sammen med Kargopol akademiske mannskor sang vi på Trondenes i regi av Iliosfestivalen

Sammen med Kargopol akademiske mannskor sang vi på Trondenes i regi av Iliosfestivalen

I mars var det duket for turné sammen med joiker Marja Helena Fjellheim Mortensson. Turneen fikk navnet "Delvieh" og inneholdt blant annet nye komposisjoner av Frode Fjellheim og Mortensson selv. 

Fra Delvieh

Fra Delvieh

I april var det klart for påskekonsert med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Årets konsert var Mozarts Requiem, under ledelse av dirigent Herbert Böck. Påsken ble ringet inn på staselig vis i Ishavskatedralen.

påskekonsert.jpg
påskekonsert 2017.jpg

I juni turnerte en oktett fra Vokal Nord med konserten Aaretkammari, ("skattkammer") hvor repertoaret utelukkende bestod av kvensk musikk. Vi deltok blant annet på Paskivikku, årets kvenske kulturdager i Nordreisa.

Nord- Norge viste seg fra sin beste side og gav rom for litt frisk luft mellom slagene

Nord- Norge viste seg fra sin beste side og gav rom for litt frisk luft mellom slagene

i mai dro vi til Vengsøy for å jobbe med nytt repertoar. En særdeles trivelig helg, med fin musikk og fantastisk natur. 

på ferga til Vengsøy

på ferga til Vengsøy

Festspillene i Nord - Norge var vertskap for den storslåtte produksjonen av Carmina Burana, ledet av Ingar Bergby. Nesten tre hundre musikere og korsangere var samlet på scenen! 

siste prøve før konsert

siste prøve før konsert

I august holdt vi blant annet konsert i nonneklosteret i Tromsø for andre år på rad. Klosterets kapell var fylt til randen med flotte publikummere. Vi rakk en liten fotoseanse før konsertstart.

posering i karmelittklosteret

posering i karmelittklosteret

September: Folkesanger Unni Løvlid holdt kurs med oss, og gav oss en innføring i mikrotonalitet og folkesang. Skal det være glidetone, mekring, glidetone og mekring, rask eller saktegående trille? Tilsynelatende små detaljer som har mye å si. Unni lærte oss å "pynte "på folketoner i tråd med tradisjonen i Nordland. 

Skjermbilde 2018-01-03 kl. 19.13.57.png

Oktober: HAVN, turné med folkemusiker Susanne Lundeng, trommeslager Arnfinn Bergrabb og bassklarinettist Håvard Lund. Vi var blant annet på Smeltedigelen musikkfestival på Mo i Rana, i Bodø domkirke og i Saltdal kirke.

IMG_20171022_151347.jpg

I oktober var vi dessuten i Finnmark på turné med Henrik Ødegaard/ Laila Stien sitt oratorium Der dagen er nattens bror. Turneen ble avsluttet med konsertopptak som vil bli utgitt på CD i løpet av 2018.

foto: Therese Thylin

foto: Therese Thylin

I november bar det avsted på ny turné, denne gangen med Ola Bremnes og konsertprosjektet Nordnorsk Sangbok, en allsangkonsert med kjente nordnorske melodier. Her fikk vi også tatt nye pressebilder på vakre Trondenes i Harstad.

23756232_1969043910027271_391627152_n.jpg

Hvert år holder vi Julejazzkonsert. I 2017 var det gospel som stod i fokus. Gospel er ikke hverdagskost for oss, men alle slapp seg løs og hadde det gøy med musikken. Med oss hadde vi svenske Joakim Arenius som dirigent og solist Meloney Davies Walker. 

foto: Tom Jenssen

foto: Tom Jenssen

Takk for det gamle, vi gleder oss til et nytt musikkår med fullt program! Alle foto: Korets medlemmer (unntatt siste bilde)