Nordnorsk sangbok med Ola Bremnes

VN og Ola.jpg

Snart klart for Nordnorsk sangbok med selveste Ola Bremnes! 

lørdag 11. nov kl 18: Finnsnes, Arvid Hanssen - festivalen BILLETTER

søndag 12. nov kl 13: Dverberg Samfunnshus, lunsjkonsert (Biletter kjøpes ved ankomst)

lørdag 18. nov kl 18: Harstad kulturhus BILLETTER
 

Ola Bremnes og Vokal Nord på tur med Nordnorsk sangbok

Bli med på en konsert der utgangspunktet er Nordnorsk Sangbok av Ola Bremnes. Hør om hvordan våre fineste sanger ble til, og syng noen av dem sammen med forfatteren selv, hans musikere og Vokal Nord. Det er nemlig en sang under vært stolsete. Vi må begynne å synge mer sammen her i landet!

I fjor fikk vi en ny nordnorsk bokutgivelse på bestselgerlistene her i landet. Ikke en roman, med en sangbok! Ola Bremnes har samlet Nord-Norges fineste sanger i en sangbok med noter, akkorder og tekst. Her er alt fra Petter Dass’ hyllest til Gud og natur, via Arvid Hanssens «Sommarvind», til Moddi og Hekla Stålstrenga. 

Trubadur Bremnes har samlet de fineste sangene landsdelen har å by på. Boka er utgitt på Kagge forlag, som i sin omtale skriver at det er "en bok som inspirerer til allsang og moro, til glede under midnattssol og i mørketid». Men det har altså vist seg at boka har inspirert langt utenfor den nordlige landsdel. Kanskje fordi den rører ved noe vi har mistet i Norge, men som våre naboer i Sverige fortsatt holder i hevd. De felles sangene, de som alle kan teksten på, sangene som blir sunget ved festlige anledninger på tvers av generasjoner og geografi. 

At det er en nordnorsk trubadur som gir ut en slik bok er ikke overraskende. Det er et faktum at den nordlige landsdel i mange år har levert noen av de beste sangene, sangartistene og trubadurene vi har her i landet. Så det er helt naturlig at vi i nord tar litt ekstra ansvar for det sanglige fellesskapet her til lands. Nå inviterer Ola Bremnes og Vokal Nord på en konsert, der utgangspunktet er «Nordnorsk sangbok». 

Forfatter Ola Bremnes selv står på scenen sammen med Vokal Nord, og har valgt ut et knippe viser han har et spesielt forhold til. Alle i nye friske arrangementer av Skånlands og Norges kormester Arne Nikolai Dagsvik. Noen synger han alene, andre sammen med koret. Og noen sanger skal synges av hele salen, til taket løfter seg. Kom med den stemmen du har, og er du ikke i godt humør så blir du. Som han Ola skriver i sangen «Velkommen i hus»: "Heng alle sorgan dine oppå en krakk ute i gangen, som pent brukte plagg".

Hjertelig velkommen skal du være!