Barokk på nordnorsk

Sangere fra Vokal Nord reiser i disse dager ut på tur med konsertforestillingen Barokk på Nordnorsk!

Hva skjer om man oversetter en engelsk madrigal fra «Fine knacks for ladies" til «Kremskrams førr damer? Eller synger Kaffekantaten av Bach på nordnorsk? Kanskje kommer man litt under huden på barokken. En tidsperiode preget av overdådig pynting, pudder, outrerte kjoler og forfinet liv hos adel og velstående. Men også en tid med enorme klasseforskjeller, fyll, sykdom, nød og fordommer. Nanna Elisabeth Berntsen syr sammen denne konsertforestillingen med humoristiske og alvorlige fakta om Nord-Norge og Europa på denne tiden.

Tekster oversatt av Åse Helen Krystad
Historier og fakta av Sør-Troms museum
Arrangert av Troms Fylkeskommune, idé/ opplegg av Vokal Nord i samarbeid med Mansard Management og Kultur i Troms