Back to All Events

Poulsbo First Lutheran Church med Vestre Sund Mannskor

Vi holder konsert sammen med det lokale koret Vestre Sund mannskor/ Lutheranean church  choir i Poulsbo, Washington! Repertoaret blir en blanding av norske folketoner og samiskinspirert musikk. Det blir også gjesteinnslag fra lokale kor. Vi gleder oss!

Dir: Hörður Áskelsson

Hörður Áskelsson er organist og kantor i den flotte Hallgrímskirkja i Reykjavik. Som kunstnerisk leder har han i en årrekke gjort en enorm innsats for kulturlivet i og rundt kirka. Da han startet som organist i 1982 grunnla han Hallgrímskirkjas motettkor, senere også det anerkjente kammerkoret Schola cantorum Reykjavicenses. Han startet også kirkemusikkfestivalen Festival of Sacred Arts ogkonsertserien International Organ Summer Concerts.

Áskelsson har lang fartstid som kordirigent, og har rukket å dirigere de fleste store klassiske korverkene, i tillegg til musikk av islandske komponister. Passía av Hafliði Hallgrímsson, Cecilía av Áskell Másson og Thor Vilhjálmsson og Flétta av Haukur Tómasson er blant verkene han har dirigerr. Arbeidet hans er behørig dokumentert i tv, radio og på en rekke albumtutgivelser.