Back to All Events

Grand opening, Nordic Heritage Museum, Seattle


Lørdag 5. mai og søndag 6. mai synger vi på åpningen av de nye lokalene til Nordisk Museum i Seattle! Det er i storfint selskap av artister og kunstnere fra alle de nordiske landene. Dirigent er Hörður Áskelsson. 

Nordic Heritage Museum viser skandinavisk immigrasjon til byen Seattle, Washington i USA. Museet befinner seg i bydelen Ballard, som er kjent for sitt utvalg av skandinaviske butikker, gallerier og foreninger. Da blir det kanskje ikke så skummelt for oss nordboere å ta turen over dammen!

Hörður Áskelsson er organist og kantor i den flotte Hallgrímskirkja i Reykjavik. Som kunstnerisk leder har han i en årrekke gjort en enorm innsats for kulturlivet i og rundt kirka. Da han startet som organist i 1982 grunnla han Hallgrímskirkjas motettkor, senere også det anerkjente kammerkoret Schola cantorum Reykjavicenses. Han startet også kirkemusikkfestivalen Festival of Sacred Arts ogkonsertserien International Organ Summer Concerts.

Áskelsson har lang fartstid som kordirigent, og har rukket å dirigere de fleste store klassiske korverkene, i tillegg til musikk av islandske komponister. Passía av Hafliði Hallgrímsson, Cecilía av Áskell Másson og Thor Vilhjálmsson og Flétta av Haukur Tómasson er blant verkene han har dirigert. Arbeidet hans er behørig dokumentert i tv, radio og på en rekke albumtutgivelser.