Back to All Events

Hallgrímskirkja, Reykjavik

Vi holder konsert i Hallgrímskirkja i Reykjavik. Konserten ledes av dirigent Hörður Áskelsson, som er organist og musikalsk leder i denne kirken. Áskelsson er med oss på hele turneen, hvor vi vil framføre både norsk tradisjonsmusikk og samisk - inspirerte komposisjoner. Konserten er et samarbeid med koret Schola Cantorum Reykjavík, og på konserten vil Vokal Nord og Schola Cantorum synge både sammen og hver for seg. 

Vokal Nord vil framføre norsk og samisk musikk, både salmer og folketoner samt noen overjordisk vakre stykker av både Edvard Grieg, Knut Nystedt og Frode Fjellheim med flere.

Kirka er Islands største, er oppkalt etter poet og salmedikter Hallgrímur Pétursson.

Hörður Áskelsson er organist og kantor i den flotte Hallgrímskirkja i Reykjavik. Som kunstnerisk leder har han i en årrekke gjort en enorm innsats for kulturlivet i og rundt kirka. Da han startet som organist i 1982 grunnla han Hallgrímskirkjas motettkor, senere også det anerkjente kammerkoret Schola cantorum Reykjavicenses. Han startet også kirkemusikkfestivalen Festival of Sacred Arts ogkonsertserien International Organ Summer Concerts.

Áskelsson har lang fartstid som kordirigent, og har rukket å dirigere de fleste store klassiske korverkene, i tillegg til musikk av islandske komponister. Passía av Hafliði Hallgrímsson, Cecilía av Áskell Másson og Thor Vilhjálmsson og Flétta av Haukur Tómasson er blant verkene han har dirigerr. Arbeidet hans er behørig dokumentert i tv, radio og på en rekke albumtutgivelser.