Back to All Events

Påskekonsert: Mozarts Requiem

Det har etterhvert blitt en tradisjon at Nordnorsk opera og symfoniorkester (NOSO) óg Vokal Nord setter opp en storslagen konsert for å ønske påskehøytiden velkommen. I år er også koret Ishavsguttene med, og på programmet står Mozarts Requiem. 

NOSO skriver følgende om programmet:

Året er 1791, Mozart dør i Wien, og han etterlater seg det som skal blir en bærebjelke i den europeiske musikkhistorien. Denne bærebjelken ble imidlertid ikke gjort ferdig fra Mozarts hånd. Han døde før han fikk avsluttet sin sagnomsuste dødsmesse. Flere forsøkte i etterkant å komplettere verket, men det er Mozarts elev, Franz Xaver Süssmayr, som står for den versjonen vi alle kjenner som Mozarts Requiem. 

Over hele verden står Mozarts Requiem som en signatur på et himmelsk kunstverk. Er det musikken, historien, myten eller rett og slett helheten som har gjort dette til et av verdens mest kjente verk for orkester og kor? Det var nettopp i Mozarts siste leveår at han skrev ustanselig. Mange mener han skrev som om han hadde dårlig tid, og som om han skrev på diktat fra Gud. Det endelige svaret får vi kanskje aldri, men musikken er et mesterverk, og det er dette vi innleder påskehøytiden med i år.

Se billetter

 

 

Earlier Event: March 24
Delvieh - Tårstad
Later Event: April 6
Påskekonsert: Mozarts Requiem