Back to All Events

HAVN med Susanne Lundeng


TURNÉRUTE
torsdag 19.10 Mosjøen, Dolstad Kirke kl 19.00 KJØP BILLETT

fredag 20.10 Mo i Rana, Smeltedigelen kl 11.30 KJØP BILLETT

lørdag 21.10 Rognan, Saltdal kirke kl 19.30 KJØP BILLETT

søndag 22.10 Bodø Domkirke kl 17.00 KJØP BILLETT

MEDVIRKENDE
 Susanne Lundeng og Vokal Nord
Håvard Lund, bassklarinett
Arnfinn Bergrabb, perkusjon
Dirigent: Bjørn Andor Drage

Folkemusikk er musikk som ble til i en tid da musikken måtte spelles av en musikant eller synges for at noen skulle få oppleve den. Mange av melodiene er så vakre at de har overlevd alle teknologiske kvantesprang fra grammofonen til streaming. Faktisk er interessen for tradisjonsmusikken på vei oppover i brede lag av folket. Slåttene og folketonene er også historien om oss selv, og forteller noe om hvor vi kommer fra. Musikken har som menneskene vandret, og underveis er det frø som har spiret og skapt sin egen, lokale tradisjon. Susanne Lundeng har samlet på slåtter fra i Nordland, og spilt dem inn. i 2016 fikk hun en velfortjent Spelemannspris for utgivelsen av albumet «111 Nordlandsslåtter - Hilsen Susanne Lundeng». 

Og fortsatt er det slik at folkemusikken klinger best når den blir framført levende av musikere og sangere. Felespilleren og sangeren Susanne Lundeng er kanskje vår fremste formidler av denne skatten, og Vokal Nord har derfor invitert henne med på en liten turné i Nordland. For anledningen er ensemblet forsterket med Håvard Lund på bassklarinett og Arnfinn Bergrabb på perkusjon. Repertoaret vil variere fra stede til sted, og er satt sammen med den raushet og mangfold som preger vår landsdel. Vi vil også få oppleve noen nye sanger Susanne Lundeng har komponert - hun er som noen treffsikkert har påpekt en levende nordnorsk folketone i seg selv. Vokal Nord er et av landets fremste vokalensembler, og har alltid hatt folkemusikken med som en viktig del av sin virksomhet. Foran sangere, musikanter og solist finner vi det som må betegnes som en urkraft i nordnorsk musikkliv. Organisten, komponisten og arrangøren Bjørn Andor Drage. Han er Vokal Nords kunstneriske leder og kveldens dirigent. 

Slik skrev Nordlys anmelder etter den første framføringen på Nordlysfestivalen i 2016

"Vokal Nord sammen med Susanne Lundeng trollbandt ikke bare meg, men hele den fullsatte kirka. De kunne ha holdt på til den lyse morgen, og publikum hadde garantert holdt ut" 

Inngang kr 200/ 100/ gratis
Ordinær/ Student/ under 18 år

Earlier Event: August 20
Matinékonsert i Karmelittklosteret
Later Event: October 24
Finnmarksoratoriet