2019 i bilder!

2019 var et innholdrikt år for oss i Vokal Nord. Vi takker for det gamle og ser fram til det nye.

Ode til gleden: kor og elgitar!
Januar startet som seg hør og bør med en turné som ble avsluttet på Nordlysfestivalen. Før det var vi i Svolvær, Harstad og Målselv. Vi var så heldig å ha med oss den fantastiske gitaristen Hedvig Mollestad. På programmet stod nyskrevne bestillingsverk for kor og elgitar av både Hedvig og komponist Agnes Ida Pettersen, samt utvalgte stykker fra vårt kjernerepertoar.

foto: Håkon Elias Pettersen

foto: Håkon Elias Pettersen

Kvenfolkets dag
16. mars arrangerte vi konsert i Tromsø for å feire kvenfolkets dag. Vi framførte musikk fra den rike kvenske tradisjonen. Kristin Mellem (fiolin, sang) og Vokal Nords egen Øystein Fredriksen (gitar, sang) var solister, mens Bjørn Andor Drage og Erling Fredriksson bidro på hhv. trøorgel og bass.

Foto: Eili Bråstad Johannesen

Foto: Eili Bråstad Johannesen

Carmina Burana
I mars var vi på turné med Carl Orffs storverk Carmina Burana. Der samarbeidet vi med lokale musikklinjer og kor om fremførelsen. Turen gikk til Alta, Tromsø, Sortland og Harstad. Det var en stor opplevelse i å ha forsterkninger fra drivende dyktige kor og musikere på hvert sted. Vanligvis er Carmina Burana et orkesterverk, men vi hadde en utradisjonell løsning der to pianister og en slagverkseksjon fylte rollen til hele orkesteret. Pianistene spilte med så voldsom kraft at flyglene måtte stemmes om i pausene.

foto: Harstad tidende

foto: Harstad tidende

Messias i Ishavskatedralen

Hvert år setter Arktisk Filharmoni opp en storslått konsert før påske. I 2019 var det Händels Messias som stod på programmet. Dirigent var Rinaldo Alessandrini. Arktisk Filharmoni filmet konserten, og har laget en meget spennende film hvor du selv kan velge utsnitt og fokus. Sjekk den ut!

Påskeoratoriet

Ikke bare hadde vi to utsolgte påskekonserter i Tromsø. Sangere fra koret deltok dessuten på et større samarbeid om en turné med Påskeoratoriet av Johann Sebastian Bach. Med på prosjektet var også MiNensemblet, Hærens Musikkorps, Brøstadbotn Barokk Band, Paulus Barokk, Vocal Art og Konsen Vokalensemble. Vår egen Bjørn Andor ledet konsertene, som fant sted i Narvik, Harstad og Bodø.

Foto: nino Felbab

Foto: nino Felbab

Rejoice
I juni stod en ekstra spesiell turné for døra. Den meget anerkjente dirigenten Paul McCreesh kom nordover for å lede oss gjennom en serie konserter. Her sang vi i noen av de flotteste kirkerommene og de vakreste stedene Nord- Norge har å by på, deriblant Borge i Lofoten, Malnes og Hadsel i Vesterålen samt Harstad. Det hele i fint junivær og midnattsol.

Foto Bjørnar Hansen

Foto Bjørnar Hansen

Nordnorsk sangbok
I oktober var det klart for konsert i Kulturhuset i Tromsø. Sammen med visesanger Ola Bremnes satt vi opp konserten Nordnorsk sangbok. Arrangør var Viseklubben Spelt. Dette var vår andre runde med denne konserten. Forrige gang var i 2017.

Foto: Øivind arvola. Dette er tatt første gang vi framførte denne konserten

Foto: Øivind arvola. Dette er tatt første gang vi framførte denne konserten

Musikkvideo - innspilling
I november samlet vi oss i Tromsø for en live - videoinnspilling av Mari Boines Gula Gula. Dirigent Pål Are Bakksjø. Mer om denne innspillinga kan du lese HER

Foto: Anna Skjelbred

Foto: Anna Skjelbred

Julekonsert
Tradisjonen tro holder vi julekonserter. I år gikk turen til Nordreisa kirke og Ishavskatedralen. Med oss hadde vi nydelige solister fra Ishavsguttene! Stor stas.

Dirigent var Reza Aghamir.

foto: terje håkstad

foto: terje håkstad