Reykjavik - Seattle - New York - Tromsø

Reykjavik

Reykjavik

En fantastisk tur full av opplevelser og inntrykk er over. 

Med oss på turen over Atlanteren hadde vi dirgent Hörður Áskelsson, som til daglig er kantor og organist i den storslåtte Hallgrimskirka i Reykjavik. Han ledet oss gjennom fem flotte konserter. Da vi kom til Reykjavik ble vi tatt imot med god middag, omvisning i kirka og klokketårnet. 

Kaffepause på øvelse i Hallgrimskirkja

Kaffepause på øvelse i Hallgrimskirkja

Dirigent Hörður Áskelsson og hans fantastisk flotte kone Inga Rós Ingólfsdóttir, adm. dir i "Friends of the arts Society i Hallgrimskirkja, som arrangerer konserter gjennom hele året. Hun hadde ledet et fantastisk PR - arbeid og sørget for meget godt oppmøte på vår konsert i Hallgrimskirkja. Her er de på ferga fra Seattle til Bainbridge

Dirigent Hörður Áskelsson og hans fantastisk flotte kone Inga Rós Ingólfsdóttir, adm. dir i "Friends of the arts Society i Hallgrimskirkja, som arrangerer konserter gjennom hele året. Hun hadde ledet et fantastisk PR - arbeid og sørget for meget godt oppmøte på vår konsert i Hallgrimskirkja. Her er de på ferga fra Seattle til Bainbridge

Konsertturneen valgte vi å kalle" Drømmen". Tittelen henspeiler seg på migrasjonen fra Skandinavia til Island for 1200 år siden og til USA i løpet av 1800-tallet. Vi var på Island, hvor de første innbyggerne var norske, og i staten Washington i USA, dit mange nordmenn emigrerte.

Fra konserten vår i Hallgrimskirkja, hvor også det flotte koret Schola Cantorum Reykjavicenses deltok. 

Fra konserten vår i Hallgrimskirkja, hvor også det flotte koret Schola Cantorum Reykjavicenses deltok. 

32215442_1609804475781852_1586840826456047616_n.jpg

I Seattle var vi i bydelen Ballard, hvor vi sang på åpninga av det nye Nordic Heritage Museum, og deltok på en fest på "Leif Erikson Lodge", et samfunnshus hvor folk med skandinaviske røtter samles. Der gjorde vi stor suksess med bunadene våre!

I Seattle fikk vi uvurderlig hjelp av fantastiske Diana Lull og David Johnson. De var slektninger av vår medhjelper Roald Karlsen, og tok seg tid til å være sammen med oss og vise oss rundt over alt i Seattle, og sørget for at vi til envhver tid hadde alt vi trengte. Maken til hjelpsomme mennesker skal man lete lenge etter!

Opptreden på åpninga av Nordic Museum. David og Diana kan skimtes i venstre hjørne av bildet. 

Opptreden på åpninga av Nordic Museum. David og Diana kan skimtes i venstre hjørne av bildet. 

IMG_20180505_090451.jpg

På konsertene sang vi musikk fra hele Skandinavia, og forsøkte etter beste evne å fange den nasjonale ånden til hvert enkelt land.

På hjemveien tok vi en dag med sightseeing i New York. Nå skal vi lande litt her hjemme og riste av oss jetlagen før neste prosjekt!

STOR TAKK til Roald Karlsen, David og Diana, Hörður og Inga Ròs!