Back to All Events

REJOICE // Hadsel kirke

Rejoice // en konsertturné med Vokal Nord under ledelse av Paul McCreesh

Kom og fryd deg sammen med oss! I konsertturneen Rejoice tar den britiske dirigenten og organisten Paul McCreesh med seg håndplukkede solister fra sitt eget ensemble Gabrieli på turné med Vokal Nord. 

Det blir et tredelt program, hvor kirkelige praktverk med fryd og glede som tema (rejoice!) rammer inn en del bestående av lette, moderne stykker og sanger fra britisk folktradisjon. De som tar turen til kirkerommet denne lyse junikvelden vil få høre noen av de mest kjente og aller vakreste stykkene fra britisk musikkhistorie. James MacMillan og Ralph Vaughan Williams er blant komponistene vi får høre.

Paul McCreesh er grunnlegger og kunstnerisk leder for Gabrieli Consort & Players, et svært anerkjent britisk kor og orkester som har spesialisert seg på tidligmusikk. Med dette ensemblet har han i en årrekke turnert verden over og gjort mange prisbelønte innspillinger. McCreesh er kjent for energien og lidenskapen som han bringer til torgs i sitt arbeid som kunstnerisk leder. 

Det blir første gang den meritterte dirigenten tar turen nord for polarsirkelen. Han har dirigert mange av de store orkestrene og korene over hele verden, inkludert Leipzig Gewandhaus ensemblet, Filharmonien i Bergen, Royal Northern Sinfonia, Tokyo Metropolitan Symphony, Hong Kong Philharmonic, Sydney Symphony, Verbier Festival Orchestra og Berlin Konzerthausorchester med flere. Turen denne gang går til Malnes, Hadsel og Borge i Nordland, i tillegg til Festspillene i Nord- Norge og Ishavskatedralen i Tromsø. 

Solister Zoe Claire Margaret Brookshaw (sopran)
Helen Anna Charlston (alt)
John Alexander Gordon Bowen (tenor)
Michael John Craddock (bass)

24. juni Malnes kirke kl 19
25. juni Hadsel kirke kl 19
26. juni Borge kirke kl 19
27. juni Harstad kirke kl 22 (Festspillene i Nord- Norge)
28. juni Ishavskatedralen kl 19.30

Billetter på www. vokalnord.hoopla.no
Vokal Nord er støttet av Kulturrådet, Troms Fylkeskommune og Tromsø kommune.

Earlier Event: June 24
REJOICE // Malnes kirke
Later Event: June 26
REJOICE // Borge kirke