Back to All Events

Ode til gleden - Hedvig Mollestad og Vokal Nord//Målselv

Nordlysfestivalen presenterer
Kor og elgitar: Ode til gleden!

Koret Vokal Nord fra Tromsø har gått sammen med den kritikerroste gitaristen Hedvig Mollestad om å lage en konsert med musikk skrevet spesielt for kor og elgitar. Komponist Agnes Ida Pettersen og Mollestad selv har begge laget bestillingsverk til anledninga.

Navnet «Ode til gleden» er tittelen på Beethovens niende symfoni, og det vil bli utdrag herfra. Vi vil også få høre samisk og nordnorsk folkemusikk. Miksen av joik, folkesang og klassisk europeisk kormusikk er nemlig dette korets spesialitet.

Hedvig Mollestad har gjort seg bemerket i en årrekke som en spesielt interessant musiker, med utgivelser som har mottatt fantastiske kritikker hos Aftenposten, Dagens Næringsliv, Dagsavisen, NRK P3 og mange flere.

Kunstnerisk leder for Vokal Nord er Bjørn Andor Drage, som også er dirigent på dette prosjektet.

I tillegg vil Inger Buresund bistå med regi.

Billetter:https://vokalnord.hoopla.no/sales/konsertmaalselv

Foto: Øivind Arvola