Back to All Events

Gregoriansk kveldskonsert

Velkommen til en meditativ lørdagskveld i Grønnåsen kirke 29. september kl 21!

Hvis du hadde befunnet deg i Nidarosdomen på markeringen av Olav den helliges dødsdag (Olsok) rundt år 1200, hadde du kanskje hørt det samme som du får høre på denne konserten. Vi vil nemlig framføre Olsokmatutin - en tidebønn om Olav den hellige. Denne er hentet fra en bok man tror er skrevet og brukt i Nidaros domkirke på 1200 - tallet.

Gregoriansk sang, også kalt middelaldersk kirkesang, inviterer til en atmosfære av ro og ettertanke. Fordi den er enstemmig og bruker helt annet tonerekker enn vi er vant til i dag, framstår den som en stor kontrast til dagens musikk. Sangstilen ble brukt i kirken fra 800 - tallet av, og var også utbredt her i Norden.

Komponist Henrik Ødegaard har jobbet med denne musikken i en årrekke, og har lagt ned stor innsats for å restaurere og ta i bruk bevarte nedtegnelser av disse melodiene. Det er i den forbindelse han har funnet og tilgjengeliggjort historien om Olav den hellige. Vi i Vokal Nord har siden 2016 sunget gregoriansk musikk sammen med Henrik. Nå skal vi lage en innspilling av Olsokmatutin, og inviterer i den forbindelse til konsert.

Inngang kr 100
Billetter kan kjøpes ved ankomst (kort eller kontant) eller ved å følge linken under:
BILLETTER
 

Vokal Nord er støttet av Norsk Kulturråd, Troms Fylkeskommune og Tromsø kommune.
 

Earlier Event: August 19
Matiné i Karmelittklosteret
Later Event: December 1
Stille natt // julekonsert