Back to All Events

Aaretkammari - Skattkammer (Skibotn)

Kafé Ruija, Skibotn lørdag 10. juni kl 18.00

Billetter kan forhåndskjøpes HER

I vår nye konsertturné «Aaretkammari – Skattkammer» dykker vi ned i den kvenske musikktradisjonens skattkammer. Her henter vi fram glemte deler av den immaterielle kulturarven i nord; kvensk språk og kvenske sangskatter. Dette er musikk som tidligere har vært en naturlig og levende del av kulturen i de kvenske områdene i Norge og i Tornedalen.

Dette er første gang Vokal Nord gjør en hel konsert med kvensk musikk. Musikken bærer i seg en helt særegen grunnstemning av melankoli og stoisk ro blandet med glede og lys. Vi ser fram til å dele våre tolkninger av denne viktige kultuarven med publikum!

Med oss på turneen har vi de to svenske riksspillemennene Daniel Wikslund på fiolin og Fredrik Hangasjärvi på trekkspill, musiker Erling Fredriksson fra gruppa JORD og kulturformidleren Inger Birkelund fra Nordreisa.

Konsertene finner sted 9.-11. juni i henholdsvis Nordreisa, Storfjord og Tromsø, sistnevnte som et ledd i markeringen av Paaskiviikkos 10-årsjubileum. I Nordreisa blir det i tillegg satt opp skolekonsert på dagtid.

Inngang kr. 200,-/gratis for barn u/18 år. Kommer kan forhåndskjøpes på hoopla, evt. kjøpes ved adkomst