Back to All Events

"Sublime" i Harstad Kirke

"Sublime: of very great exellence or beauty" 

Vokal Nord har fått med seg den britiske organisten og dirigenten Martin Baker til denne konserten med engelsk kirkemusikk fra barokken til moderne tid. Musikken har et stort spenn, og vi får oppleve alle nyanser. Blant annet framfører vi verk av samtidskomponist John Tavener, som skrev meditativ, minimalistisk musikk med rot i den britiske kortradisjonen. Det sublime er noe som overgår vår fatteevne, og denne musikken er så vakker at det nesten ikke er til å forstå! 

Medvirkende:

Martin Baker er domorganist i Westminsterkatedralen i London. Han er en av de ledende kordirigentene i England, og er dessuten kjent for å være en strålende orgelsolist! Da det nyrestaurerte orgelet i Nidarosdomen skulle innvies 17. mai 2014, var det nettopp Baker de valgte til å holde konsert. 

Vokal Nord er et av Norges fremste vokalensemble. Medlemmene kommer fra hele landsdelen, og hver og en holder et høyt musikalsk nivå. Siden oppstarten i 1997 har ensemblet valgt å spesialisere seg på nordisk a capella samtidsmusikk med bakgrunn i etnisk musikk og tekstgrunnlag fra nordområdene, samt europeisk tidligmusikk, spesielt barokk. Koret forener altså en klassisk korklang med nye klanger hentet fra flere sjangere. Kunstnerisk leder er Bjørn Andor Drage, som også vil medvirke som dirigent og organist i denne konserten.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
INNGANG 250,- / 150,- / gratis
ordinær/ student/ under 18 år
Billetter kjøpes i døra. Vi tar kort!


Konserten er støttet av Norsk Kulturråd, Troms Fylkeskommune og Tromsø Kommune

Later Event: May 6
"Sublime" i Svolvær Kirke