Back to All Events

Tromsø Internasjonale Kirkefestival: Åpningskonsert


Billettpris: Kr 250 (full pris) / kr 200 (barn og student)

Vokal Nord med sammensatt barokkensemble

Åpningen av årets festival står Vokal Nord for – lokalt vokalensemble i Norgestoppen. Korets repertoar spenner over et stort historisk register, fra middelalderen til det 21. århundret. I denne åpningskonserten gir de oss musikk fra barokken. Henry Purcell (1659-1695) og Johann Sebastian Bach (1685-1750) blir de viktigste komponistene. Engelsk 1600-tall og tysk 1700-tall – barokk kirkemusikk, men svært forskjellig i stil og uttrykk. Purcell klarer å gi musikken noe vi opplever som en typisk engelsk klang – enten det er i sorg, som i musikken til Queen Marys begravelse, eller i glede, som i hans strålende Te Deum. Helt i tråd med festivalens motto, fra mørke til lys. Koret ledsages av et sammensatt orkester som spiller på tidsriktige instrumenter, alle profesjonelle utøvere av høy kvalitet.

Earlier Event: October 29
Jubilate - Trondenes kirke
Later Event: December 10
Julejazz - Nordreisa kirke